Puur PU-11K

Puur Pu-11K, massief populierenhout

Een belangrijke keuze

Aan een uitvaartkist denkt men als iemand overleden is. De kist is een tastbaar symbool van de dood. Tijdens de uitvaartplechtigheid neemt de kist een belangrijke plaats in. Na het overlijden kunt u direct een kist bestellen. Maar dit is niet noodzakelijk. U kunt rustig nog één of twee dagen wachten en dan een keuze maken.

In de praktijk worden verschillende termen door elkaar gebruikt: uitvaartkist, doodskist, lijkkist en grafkist. Het gaat steeds om hetzelfde product. De gebruikte materialen kunnen verschillend zijn. De meeste uitvaartkisten zijn gemaakt van massief hout of van spaanplaat. Er zijn ook kisten die gemaakt zijn van gevlochten wilgentenen of van bamboe

“Stop mij maar in een kartonnen doos”
Wordt er vaak geroepen wanneer het gesprek gaat over overlijden en begraven. Zelfs dit is mogelijk met onze Coffin kartonnen uitvaartkist.

Kisten van Doodskist.nl

Op deze website vindt u een groot assortiment uitvaartkisten van echt hout. Men spreekt ook wel over massief hout. Ten opzichte van een spaanplaten kist heeft een massief houten uitvaartkist voordelen.

Milieubewust en betaalbaar

Kiest u voor een massief houten uitvaartkist van deze website, dan kiest u milieubewust. Alle kisten worden gemaakt van natuurlijke grondstoffen. De bomen worden speciaal voor de productie gekweekt. Na het kappen worden ze vervangen door nieuwe aanplant. De bosomvang neemt zelfs toe. Tijdens het groeiproces nemen de bomen CO2 op. Zo wordt bijgedragen aan een gezond klimaat.

De uitvaartkisten worden gemaakt waar de bomen groeien. In een houtverwerkingsbedrijf in het midden van Europa. Hierdoor zijn de kisten betaalbaar en kwalitatief hoogwaardig.

Hout of spaanplaat?
Doodskist.nl levert massief houten kisten – goed voor het milieu een aantrekkelijk geprijsd

 Wist u dat bij een crematie de kist altijd mee wordt verbrand?

Crematie

Bij een begrafenis gaat de kist mee het graf in. Hoe zit het bij een crematie? Sommige mensen denken dat de overledene uit de kist wordt gehaald en dat de kist daarna wordt doorverkocht en hergebruikt. Dit is een groot misverstand. De kist dient bij een crematie als brandstof om het verbrandingsproces goed te laten verlopen. Hergebruik is niet mogelijk, omdat de geur van een overledene in de kist achterblijft.

Op deze website komt u ook kisten tegen die gemaakt zijn van wilgentenen of van bamboe. Deze zijn geschikt voor begraven en voor cremeren. Sommige crematoria stellen specifieke eisen aan kisten. Informeer bij het crematorium van uw keuze. U kunt het zelf vragen of u laat dat een uitvaartverzorger doen.

Alternatieven voor massief hout

Naast de standaardkist is er tegenwoordig steeds meer mogelijk. Zo winnen de gevlochten kisten van wilgentenen en van bamboe steeds meer aan populariteit.

De ovale wilgentenen kist van Doodskist.nl

 De wilgentenen en bamboe kisten van Doodskist.nl zijn zowel geschikt voor begraven als voor crematie

Momenteel is het zeer populair om een kist zelf te beschilderen of te laten beplakken met een zelfgekozen afbeelding.

Andere mogelijkheden

Kisten met uw eigen favoriete afbeelding is mogelijk op Doodskist.nl

 Wanneer u benieuwd geworden bent naar ons complete aanbod, kunt u naar ons assortiment gaan.