Wel of geen uitvaartverzekering

Een groot gedeelte van de mensen hebben een uitvaartverzekering afgesloten. Er zijn verschillende varianten mogelijk van uitvaartverzekeringen, denk hierbij aan de natura verzekering waarbij de gewenste uitvaart met een vast pakket diensten door de verzekeraar wordt uitgevoerd. Het is alleen niet onze intentie al deze verzekeringsvormen toe te lichten ook omdat dit per verzekeraar verschilt.

Waar wij u vooral op willen wijzen is dat een uitvaartverzekering geen wettelijke verplichting is. U kunt zelf bepalen om deze wel of niet af te sluiten. Hierin moet u zelf een afweging maken. Bij Kassa hebben ze hier een artikel aan besteedt wat een goed startpunt geeft als hulp bij uw keuze. Wilt u een oordeel van de toezichthouder op uitvaartverzekeraars lezen, dan kunt u het rapport van de Autoriteit Financiele Markten erop naslaan.

Ongeveer 70% van de Nederlanders heeft iets geregeld voor zijn of haar uitvaart.

Bron: Kassa

 Wel of geen verzekering: u kunt altijd een kist uitzoeken bij Doodskist.nl

Ik heb een verzekering, wat kan ik zelf bepalen?

Om goed duidelijk te hebben wat er mogelijk is binnen uw verzekering is het handig om de voorwaarden hiervan goed door te nemen. Elke verzekeraar biedt haar diensten op andere wijze aan. U kunt sowieso altijd zelf uw kist kiezen. Als u kiest voor een uitvaartkist van Doodskist.nl, dan kunt u deze keuze bijvoorbeeld laten vastleggen in een verklaring.

Daarnaast kunt u ook zelf een uitvaartverzorger kiezen die de uitvaart voor u regelt. Bij een kapitaalverzekering bent u volledig vrij in uw keuze voor een uitvaartverzorger. Maar ook bij een natura uitvaartverzekering behoort dit tot de mogelijkheden. De verzekeraar stelt dan vaak dat een deel van de verzekerde waarde wordt uitgekeerd. Toch kan de keuze voor een onafhankelijke uitvaartbegeleider ook dan beter uitvallen.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Een uitvaart kost op dit moment gemiddeld 8000 euro. Uiteraard is dit afhankelijk van uw wensen voor onder andere een doodskist. Om uw nabestaanden niet te belasten met de kosten van uw uitvaart heeft u de mogelijkheid een uitvaartverzekering af te sluiten. Deze uitvaartverzekering keert een geldbedrag uit bij overlijden voor uw uitvaart of geeft u een pakket aan uitvaartdiensten.

Waarom goed vergelijken van uitvaartverzekeringen nuttig is

70% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering en 90% van de markt wordt bepaald door 5 uitvaartverzekeraars. Op voorwaarden en premies zitten er verschillen tussen deze verzekeraars. Overstappen van uitvaartverzekering is in de meeste gevallen niet gunstig. Daarom is het voor het afsluiten ervan goed om uitvaartverzekeringen goed te vergelijken.

Hoe u eenvoudig uitvaartverzekeringen kunt vergelijken

Om u op weg te helpen bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen heeft elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl een handige website. De veelgestelde vragen pagina op de site geeft nuttige antwoorden en uitvaartverzekeringen vergelijken kan eenvoudig via het vergelijkingsoverzicht.