Stoppelenburg verzorgt een persoonlijke uitvaart

sb-lente-headersliders-v3-1

‘Wij zijn er voor u!’

Je dienstbaar opstellen aan families. Dat is voor Stoppelenburg Uitvaartverzorging belangrijk. ‘Wij doen onze klanten een belofte waar we ons aan houden: wij zijn er voor u!’

Uitvaartverzorging is voor Stoppelenburg meer dan het regelen van een uitvaart. Het gaat om persoonlijke betrokkenheid. Directeur Corneel Krijgsman vertelt: ‘Als wij na een overlijden bij de familie aankomen, stappen wij eerst ‘als mens’ naar binnen. We laten de situatie op ons inwerken: wie zijn er aanwezig en wat is de onderlinge sfeer? Uit respect laten wij eerst de familie aan het woord. Zij trokken immers vaak een leven lang met de overledene op. Hun persoonlijke verhalen gebruiken we vaak bij de invulling van de uitvaart.’

Hoe het begon
Stoppelenburg Uitvaartverzorging werd in 1956 in Lekkerkerk opgericht door het echtpaar Stoppelenburg. Stoppelenburg reed in het begin na de oprichting veelal taxi en staatsievervoer. Het bedrijf had wagens in eigen beheer. ‘Teus was gek op auto’s’, vertelt Corneel. In 1971 kwam er in Lekkerkerk een rouwkamer voor het opbaren van de overledene en condoleances. Dat was vernieuwend. Tot die tijd werd namelijk de overledene thuis opgebaard. In 1982 werd rouwcentrum De Olm in Krimpen aan den IJssel gebouwd. Na Krimpen aan den IJssel volgen Linquenda in Schoonhoven en de aankoop van de aula in Stolwijk.

Corneel Krijgsman

Onze kracht
Stoppelenburg nam een aantal lokale ondernemingen over, onder andere in Bergambacht en Stolwijk. Stoppelenburg Uitvaartverzorging groeide zo uit tot een begrip in de Krimpenerwaard. ‘Wij kennen de families in de regio en zij kennen ons. Dat is onze kracht. Het is voor de families geruststellend dat wij bijvoorbeeld weten hoe de uitvaart van vader of moeder destijds geregeld was zodat accenten uit die uitvaart opnieuw gebruikt kunnen worden.

Onder één dak

Stoppelenburg Uitvaartverzorging heeft diverse disciplines onder één dak. Het personeelsbestand is breed, met bijvoorbeeld gastdames en chauffeurs. Ook heeft Stoppelenburg een eigen wagenpark. ‘De hele uitvaart, van het begin tot het einde, voeren we zelf uit. We kunnen snel schakelen en zijn niet afhankelijk van andere partijen. Door de regie zelf te houden, verkleinen we de kans op fouten.’

Passie en toewijding
Corneel werkt zelf met veel passie en toewijding. ‘Ik werkte veertien jaar als accountant. In deze periode leerde ik de familie Stoppelenburg kennen. Op een zeker moment kwam ter sprake dat zij geen opvolgers hadden. Ik dacht: ‘Waarom zou ik dat niet gaan doen?’ We hadden maandenlang meerdere gesprekken en ik liep een stage: ik baarde onder andere drie mensen op en bezocht twee families. Toen ben ik ‘verliefd’ geworden op dit werk. Het is een hele verantwoordelijkheid, maar ik heb nog geen moment spijt.’

Eén van ons
Stoppelenburg uitvaartverzorgers zijn persoonlijk betrokken. ‘Het grootste compliment dat je kunt krijgen is als je hoort: ‘We hadden niet eens door dat je er was. Je bent één van ons.’ Een uitvaart gaat niet alleen over de plechtigheid. Het afscheid nemen is veel meer dan die ene dag. Het is de kist sluiten als je eraan toe bent. Dat begrijpen we en daar handelen we naar’, aldus Corneel.