Waterurn

Jos Weijs is de eigenaar van Waterurn B.V. Dit bedrijf biedt eigentijdse urnen die nabestaanden de mogelijkheid geven een persoonlijke invulling te geven aan de asbestemming. Jos vertelt op Doodskist.nl over zijn urnen.

waterurn

Wat is een Waterurn?

De Waterurn is een bronzen tuinornament, waarin de as van een overledene geplaatst wordt. In de urn is ruimte voor as van twee personen. Met het intredende hemel(regen)water, dat hij opvangt en heel langzaam doorlaat naar de as, wordt de as weer teruggegeven aan de aarde. Dit proces duurt gemiddeld zo’n tien jaar.

In welk opzicht kan een Waterurn invloed hebben op het rouwproces?

Een Waterurn kan bijdragen aan het rouwproces, doordat je in je eigen vertrouwde omgeving in alle rust afscheid kan nemen van de overledene. De Waterurn is namelijk zeer geschikt voor het plaatsen in een privé-tuin. Daardoor heb je altijd een plekje om even naar toe te gaan.

Wat is uw motivatie geweest om de Waterurn aan te bieden?

Toen ik de Waterurn voor het eerst zag was in eigenlijk meteen verkocht. Persoonlijk heb ik niets met een asurn voor in huis en strooivelden spreken mij ook niet aan. De Waterurn is echter beeldschoon om te zien, hij gaat helemaal op in de natuur en de filosofie erachter sprak mij ook enorm aan. De hemel geeft de as terug aan de aarde. Nog een extra voordeel van de Waterurn is dat hij te verhuizen is. Op die manier kan hij altijd dienst blijven doen en kan men een eigen familie-urn creëren.

foto3-1

Als eerder gezegd is de Waterurn zeer geschikt voor een privé-tuin en deze hoeft echt niet groot te zijn. Maar steeds meer worden ze ook geplaatst op urnen-tuinen en begraafplaatsen. Hier dient men er echter wel rekening mee te houden dat er dan een vergunning nodig is.

De Waterurn is verkrijgbaar bij een aantal dealers, door het hele land. Deze adressen vindt je op onze website.  Maar natuurlijk kan men altijd contact met ons opnemen. Wij helpen dan graag verder.

Voor meer informatie kijkt u op waterurn.nl.