Lotus uitvaartverzorging en -begeleiding

  1. Home
  2. »
  3. Lotus uitvaartverzorging en -begeleiding
Beschrijving:

Afscheid van dit leven is vaak voor alle betrokkenen een ingrijpende gebeurtenis. De gevoeligheid van mensen is op een dergelijk moment zo intens, dat elk detail van het gebeuren een bijzondere betekenis krijgt.

Daarom is het belangrijk dat het afscheid en de uitvaart plaatsvinden op een manier die voor de levenden en de dode zinvol en passend is.

Een uitvaartverzorger die op zo’n moment aandacht heeft voor de mensen, voor de situatie waarin ze zich bevinden én die kennis van zaken heeft, kan ondersteunend werken.

 

In onze werkwijze staan de gestorvene en de mensen daaromheen centraal. We vinden het belangrijk om de tijd te nemen om te zoeken naar een invulling die het beste past bij de gestorvene en bij uw gedachten en gevoelens over het afscheid. Daarbij hebben we oog en oor voor detail, en voor de verschillen die er soms onderling zijn.

In de dagen tussen overlijden en uitvaart zijn er veel momenten van letterlijk en figuurlijk loslaten. Onafgemaakte dingen kunnen soms nog afgemaakt worden, pijnpunten worden soms geheeld. In elke stap die genomen wordt, kan nog liefde gelegd worden; iets wat de gestorvene, maar ook degenen die achterblijven, kan helpen.

Kinderen kunnen taken krijgen die hen helpen op hun eigen manier afscheid te nemen van de dode.

Het kan goed zijn om vooraf aan het sterven al contact met ons te hebben, zodat u kunt bepalen of wij de juiste personen voor u zijn in een zo belangrijk proces. Bovendien is er dan meer tijd om na te denken over beslissingen die moeten worden genomen.

We kunnen zowel emotionele als praktische ondersteuning bieden of doorverwijzen.

In ons bedrijf en materiaalgebruik houden we zoveel mogelijk rekening met het milieu.

 

We verzorgen uitvaarten van zowel volwassenen als kinderen in een straal van ca. 60 km rond de stad Groningen.

U bent welkom bij ons, ongeacht uw geloof of levensvisie.

Ook wanneer u elders verzekerd bent of bij een vereniging bent aangesloten, kunt u ons inschakelen.

Contact Informatie
Adres:
Bovenrijgerweg 19, 9797 TD Thesinge
Telefoon: 06-53767142