Lindewey Groene Uitvaarten

  1. Home
  2. »
  3. Lindewey Groene Uitvaarten
Beschrijving:

Een groene uitvaart betekent voor mij bewust en betrokken alternatieven kiezen voor de materialen die gebruikt worden bij een uitvaart. Ik maak gebruik van kisten uit snelgroeiend hout, een ecologisch verantwoorde mand of bloemen die het biologisch keurmerk hebben. Ook het vervoer is een belangrijk punt. Dit zijn opties die niet duurder zijn dan reguliere materialen, maar wel de CO2 afdruk verkleinen.

 

De richting van groene uitvaarten was voor mij logisch, omdat mijn visie op natuur en mens niet direct terug te vinden was in het aanbod in de uitvaartwereld. Ik leef zo milieubewust als mogelijk, zonder door te slaan in extremen, maar alle beetjes helpen, ook bij een uitvaart. Ik begeleid nabestaanden met veel empathie in de eerste periode van rouw en help daar waar nodig.

 

Na vele jaren met mijn bedrijf skintight in de creatieve sector werkzaam te zijn geweest als gespecialiseerd ontwerper en maker van reclame-promotiekleding en voor veel bekende modeontwerpers en musea te hebben gewerkt, begon ik de diepgang te missen in deze vluchtige wereld en ben ik gaan nadenken wat ik zou kunnen doen om meer diepgang met mensen te hebben, maar ook mijn organisatietalent en creatieve brein te kunnen samenvoegen.

 

Na een aantal levensgebeurtenissen werd het mij duidelijk dat uitvaartverzorger het pad is waar mijn kwaliteiten en wensen samenvloeien. Gedurende mijn stages bij Betrokken Uitvaarten en opleiding van Gaandeweg heb ik bemerkt dat de verzorging van overledenen mij goed af gaat. Ik vind het heel prettig om de overledene zijn of haar waardigheid terug te geven, door liefdevol iemand aan te kleden en te verzorgen.

 

Ik werk met natuurlijke en regionale producten, betrek kinderen in het afscheidsproces en ben iemand die lief, integer en betrokken is, kordaat en een regelaar, zonder mijn mening op te dringen, maar juist goed te luisteren naar uw wensen, en die vorm te geven binnen het gestelde budget. Groen is namelijk niet duurder dan een traditionele uitvaart.

 

Na het overlijden moet er veel geregeld en besloten worden, ik maak een heldere kostenbegroting zodat u niet voor verrassingen achteraf komt te staan. Ik werk niet op provisiebasis maar reken de werkelijke kosten door, naast mijn uurtarief voor de dienstverlening.

Ik ben graag transparant en duidelijk. Het afscheid is al moeilijk genoeg.

 

In mijn privé leven fabriceer ik een tassen collectie RBBGS. Dit creatieve proces is ontspannend naast mijn werk als uitvaartbegeleider. Ook kook ik graag met regionale producten, lees met liefde kookboeken voor inspiratie.

Daarnaast probeer ik elke week een lang stuk te wandelen, om mijn hoofd leeg te maken en om van de natuur te genieten. Elk seizoen is mooi! Ook bezoek ik graag exposities van kunstenaars en ben als vrijwilliger verbonden aan het Ezelhuis.

 

linda

Linda Indewey Gerlings - van Wel

 

Linda Indewey Gerlings - van Wel
Spoorweghaven 160
3071ZG  Rotterdam (Kop van Zuid)
telefoon 06 41 42 00 90
www.lindewey.nl

 

Contact Informatie
Adres:
Spoorweghaven 160, 3071 ZG Rotterdam
Telefoon: 06 41 42 00 90
Website: