Diakonos Uitvaartverzorging

  1. Home
  2. »
  3. Diakonos Uitvaartverzorging
Beschrijving:

 

 

Diakonos is er voor ieder afscheid

 

Hoewel de liefde nooit vergaat, is afscheid nemen van een overleden dierbare zwaar. Het is dan fijn om een rustpunt te hebben. Iemand die weet wat hij doet en u begeleidt in deze emotionele tijd. Diakonos helpt u om de juiste beslissingen te nemen. Niet omdat het nou eenmaal zo hoort, maar omdat u het wilt. Zo ontstaat er een afscheid dat troost biedt en kracht geeft om door te gaan.

 

“Moge liefde en trouw je nooit verlaten, wind ze om je hals, schrijf ze in je hart.”

 

Een uitvaart met persoonlijke elementen

 

Een passend afscheid helpt u om verder te kunnen na een verlies. Maar hoe dit er precies uit moet zien, is voor nabestaanden vaak niet meteen duidelijk. Het regelen van de uitvaart is dan ook een proces dat wij samen ingaan. Met een onbevangen blik, een luisterend oor en een blanco draaiboek zorgt Diakonos ervoor dat het afscheid echt bij u past. Of u nu een traditionele uitvaart wilt of liever afwijkt van het standaard plaatje, wij kennen de mogelijkheden en voeren uw wensen uit. Op de achtergrond zorgen wij dat alles geregeld wordt en uiteraard nemen wij u mee in elke stap van het proces.

 

Altijd op zoek naar de verbinding

 

Het is de liefde die u als nabestaanden aan elkaar bindt. De liefde voor de overledene en vaak ook de liefde binnen uw gezin, de kring van vrienden en de kerk. Diakonos ziet deze verbindingen en erkent het verdriet. Wij voelen ons in alle kerken thuis en zijn vertrouwd met christelijke tradities en gebruiken. Maar ook buiten de kerk helpen we nabestaanden graag met een liefdevol afscheid. Door goed te luisteren, ontstaan er nieuwe tradities en rituelen die passen bij de overledene.

 

“ Gelukkig zijn de treurenden, want zij zullen getroost worden.”

 

Kijken naar mogelijkheden

 

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen recht heeft op een goed afscheid. Ook wanneer dit op het eerste gezicht minder eenvoudig is, zoals bij dementerende of verstandelijk beperkte nabestaanden. Diakonos helpt u om ook hen op een passende manier te betrekken in het afscheid, zonder dat dit extra stress voor andere nabestaanden oplevert. We kijken niet zozeer naar belemmeringen, maar liever naar mogelijkheden. Zo scheppen we bijvoorbeeld rust en overzicht met onze op maat gemaakte pictogrammenboekjes en zoeken we naar inventieve oplossingen om niemand uit te hoeven sluiten van het afscheid.

 

Diakonos: hij die dient

 

De naam Diakonos staat voor ‘hij die dient’. Het is de basisgedachte van onze uitvaartonderneming. Wij doen dit werk, omdat we er graag zijn wanneer nabestaanden worden geconfronteerd met verdriet. We luisteren aandachtig, nemen de tijd en geven u de ruimte die u nodig heeft. Zonder oordeel zetten we ons volledig in voor een afscheid dat past bij uw wensen. Zo maakt onrust langzaam plaats voor rust en houdt u dierbare herinneringen over aan een intens verdrietige periode.

 

Diakonos Uitvaartverzorging
Prinsesselaan 38
3905 GL Veenendaal
0318 - 821 855 | 06 - 173 97 332
www.diakonosuitvaart.nl
info@diakonosuitvaart.nl

Contact Informatie
Adres:
Prinsesselaan 38, 3905 GL Veenendaal
Telefoon: 0318 - 821 855
Website: