de Jong Uitvaartverzorging

  1. Home
  2. »
  3. de Jong Uitvaartverzorging
Beschrijving:

 

Het starten van mijn uitvaartonderneming is voorafgegaan door een reeks van activiteiten en ervaringen die mij gemotiveerd hebben om te kiezen voor het beroep van uitvaartverzorger.

Vanaf mijn kinderjaren tot mijn 36e heb ik in de eenmanszaak van mijn moeder gestaan. Daar heb ik geleerd om in de omgang met cliënten het zakelijke van het vriendschappelijke te onderscheiden. Mijn management achtergrond is hier ontstaan.

Als leidinggevende op scholen leerde ik plannen en organiseren. Hier is ook mijn liefde voor kinderen en ouders ontstaan, een liefde die ik ook wil uitstralen in het beroep van uitvaartverzorger. Uit feedback van mensen heb ik ervaren dat men mij waardeert om mijn warmte, humor en vermogen om op zinvolle wijze iets te betekenen in hun leven.

Een betekenisvolle ervaring was ook het contact met 2 paters waar ik mee gewerkt heb. Hun overgave aan het geven van liefde heef mij bijzonder geïnspireerd om in hun voetsporen te treden.

Mijn managementachtergrond heeft verder gestalte gekregen door een Hbo-opleiding Management Welzijnswerk in Leiden. Hier heb ik veel kennis en vaardigheden opgedaan die ik goed kan gebruiken als uitvaartverzorger. Ook mijn werk als locatiemanager in de kinderopvang is voor mij een voorloper geweest voor mijn uiteindelijke beroepskeuze.

Waar sta ik voor als uitvaartverzorger?

Ten opzichte van andere uitvaartondernemers onderscheid ik mij door mijn expertise op het gebied van de culturele bewassing van overledenen. Ik ben bekend en vertrouwd met de traditionele wijze waarop de boslandcreolen de doden bezingen en bewassen. Nederlandse uitvaartondernemers zijn hier meestal niet bekend mee en kunnen daardoor niet de service bieden die ik wel bied.

Mijn rol als uitvaartverzorger zie ik vooral als dienstbaar aan de overledene en de nabestaanden. Ik ondersteun hen bij de uitvaart en probeer zo min mogelijk leidend te zijn. Ik vind het voor de rouwverwerking belangrijk als mijn cliënten zoveel mogelijk zelf doen. Uiteraard ben ik voortdurend zichtbaar voor hen en sta ik paraat om hun wensen en problemen te bespreken en op te lossen en emotionele ondersteuning te bieden, ook in de nazorg.

Mijn bekendheid als uitvaartverzorger wil ik vergroten d.m.v. een verzorgd logo en website, visitekaartjes, stijlvolle advertenties en offerte mappen. Ook op sociale media wil ik zichtbaar zijn.

Met vriendelijke groet,

Mariska de Jong

Contact Informatie
Adres:
Braillelaan 86, 2037 XD
Telefoon: +31642536620
Website: