D.E.L. – Christelijke Onderlinge Begrafenisvereniging “Draagt Elkanders Lasten” Urk

  1. Home
  2. »
  3. D.E.L. – Christelijke Onderlinge Begrafenisvereniging “Draagt Elkanders Lasten” Urk
Beschrijving:

D.E.L. - Christelijke Onderlinge Begrafenisvereniging “Draagt Elkanders Lasten"

D.E.L. - Christelijke Onderlinge Begrafenisvereniging “Draagt Elkanders Lasten"

D.E.L. is de Christelijke Onderlinge Begrafenisvereniging “Draagt Elkanders Lasten” U.A., De Noord 6 te Urk, opgericht 11 februari 1898.

De vereniging D.E.L. verzorgt op Urk of op verzoek, buiten Urk de begrafenissen van haar leden en niet-leden. D.E.L. keert geen geld uit zoals een verzekering, maar vergoedt in natura. Met andere woorden, D.E.L. regelt, verzorgt en neemt de kosten van de begrafenis zoals omschreven in het bewijs van lidmaatschap voor haar rekening.

Ook als men buiten Urk gaat wonen, is het geen probleem om lid te blijven of worden. Wil men de begrafenis door een andere vereniging of onderneming laten verzorgen, dan kan de factuur naar D.E.L. gezonden worden en wordt de pakketwaarde vergoed.

Ruim 18.500 inwoners van Urk zijn reeds lid van D.E.L., oftewel ca. 95% van de plaatselijke bevolking. Zij kozen voor het lidmaatschap van D.E.L. om er zeker van te zijn, dat de begrafenis te zijner tijd op de bekende en stijlvolle wijze wordt uitgevoerd.


D.E.L. heeft een uniek rouwcentrum, dat in 1986 gereed is gekomen. In 1993 heeft er een ingrijpende renovatie en uitbreiding plaatsgevonden. In 2000 is het oude gedeelte zodanig gewijzigd, dat men dit kan gebruiken als “de huiskamer”, de familie krijgt zelf een sleutel van dit gedeelte en men kan dan zelf regelen hoe vaak en hoelang men hier wil verblijven bij de overledene. In 2012 is het Rouwcentrum uitgebreid met 3 huiskamers waar de nabestaanden 24/7 gebruik van kunnen maken. Een stijlvolle kerkzaal waar de rouwdienst gehouden kan worden. Eventueel kan de grote zaal ook gebruikt worden, waar dmv een camerasysteem de rouwdienst gevolgd kan worden. De zaalcapaciteit is vergroot, de hal is vernieuwd, de toiletgroepen zijn uitgebreid en de luifel, is op verzoek van vele leden, over de gehele lengte van het gebouw doorgetrokken.

Het voorziet duidelijk in de plaatselijke behoefte. D.E.L. is van mening, dat zij hierdoor haar leden en niet-leden nog meer van dienst kan zijn. Namelijk om vanuit een stijlvolle omgeving vorm en inhoud te kunnen geven aan de gevoelens die overheersen bij het afscheid nemen van hen die ons tijdens hun leven dierbaar waren.


De vereniging D.E.L. beschikt over deskundig, gediplomeerd personeel met een juiste instelling voor dit moeilijke werk. Door de eenvoud en toewijding waarmee het personeel haar werk verricht, ervaart zij alom waardering voor de wijze van deze dienstverlening.

www.del-urk.nl

 

 

Contact Informatie
Adres:
De Noord 6, 8321 BA Urk
Telefoon: 0527-683435
E-mail: info@del-urk.nl
Website: