Begrafenisonderneming J.C. van Reeuwijk & Zn

  1. Home
  2. »
  3. Begrafenisonderneming J.C. van Reeuwijk & Zn
Beschrijving:

Begrafenisonderneming J.C. van Reeuwijk & Zn

Begrafenisonderneming J.C. van Reeuwijk & Zn

OUDERKERK A/D IJSSEL – Al jaren is Hans van Reeuwijk uit Ouderkerk aan den IJssel actief als uitvaartondernemer in de gehele Krimpenerwaard en daarbuiten. Een apart vak, “maar tegelijkertijd het mooiste dat er is."

Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken. Een geruststellende gedachte is het dan dat u weet, dat bij het eerste beste telefoontje naar Hans van Reeuwijk, de zorg voor de uitvaart en alles wat daarbij komt, u uit handen wordt genomen. Dat gebeurt met kennis van zaken en op respectvolle wijze. Daarbij wordt geen enkel onderscheid gemaakt in de afkomst of achtergrond van de overledene en de nabestaanden.

Geruststellend is het, dat u altijd heeft te maken met één vertrouwd aanspreekpunt: Hans van Reeuwijk zelf. Ook daarin is ten opzichte van vroeger niets veranderd. Het met luide en gedragen stem “aanzeggen” van het overlijden van een dorpsgenoot, zoals dat 100 jaar geleden door zijn bed overgrootvader, wandelend over de dijk en door het dorp werd gedaan is verdwenen, maar er zijn veel eigentijdse mogelijkheden voor teruggekomen.

Begrafenisonderneming J.C. van Reeuwijk & Zn. is een full service bedrijf, dat aan al uw wensen tegemoet komt. Er is veel veranderd maar het goede is gebleven.

Tussen de 40 en 50 uitvaarten regelt Hans van Reeuwijk (49) jaarlijks. Het ene moment heeft hij het druk, het andere moment is het wat stiller. “Maar je moet 24 uur per dag zeven dagen per week klaar staan voor men­sen. Dat hoort bij je werk.”

Van Reeuwijk is opgegroeid met het vak. Ook zijn vader was uitvaartondernemer en regelde in zijn tijd praktisch alle begrafenissen in Ouderkerk en Gouderak. Vanaf zijn 16e hielp Hans mee, onder meer met het overbrengen van de overledene van ziekenhuis naar huis. Zo maakte hij al op jonge leeftijd kennis met alles wat met een definitief afscheid te maken heeft.

Het was dan ook niet zo vreemd dat hij in zijn vaders voetsporen trad. Zeker ook gezien het verleden. “Mijn bed overgrootvader is er ooit mee begonnen, ergens tussen 1910 en 1920. Sindsdien is de zaak altijd van vader op zoon overgegaan.”

Hans noemt het dankbaar werk. “Het is fijn om mensen in een vaak moeilijke tijd bij te staan.” Zodra iemand is overleden begint het voor hem. In vijf dagen tijd moet iemand ter aarde worden besteld. Dat betekent een hoop regelwerk. “Dan ben ik er voor de familie. Zelf ben ik dan even niet belangrijk, ik ben er enkel om alles in goede banen te leiden.”

Het grote voordeel is het persoonlijke contact dat je hebt met nabestaanden. Van melding tot aan de begrafenis en nazorg ben ik er om steun te verlenen.”

 

Begrafenisonderneming J.C. van Reeuwijk & Zn
IJsseldijk Noord 36
2935 BG Ouderkerk aan den IJssel
T: 0180-681332 (dag en nacht bereikbaar)
M: 06-53148329
www.vanreeuwijkuitvaartzorg.nl
info@vanreeuwijkuitvaartzorg.nl

Contact Informatie
Adres:
IJsseldijk Noord 36 Ouderkerk aan den Ijssel, 2935 BG
Telefoon: 0180-681332
Website: