Amerata uitvaartzorg

  1. Home
  2. »
  3. Amerata uitvaartzorg
Beschrijving:

Volg je gevoel waar en wanneer het kan! Altijd!

Rien is 59, ik ben al 20 jaar. De voorgaande jaren hebben we het leuk en gezellig. Samen op reis of spontaan een autoritje van honderden kilometers maken. Samen op een winteravond Jos Brink en zijn kornuiten thuisbrengen met één van onze bussen of gewoon klaverjassen met vrienden. We maken samen veel dingen mee. Natuurlijk zijn er ook momenten dat het allemaal iets minder gaat maar die zie ik niet of wil ik niet zien.
Ik leer, groei en voel mezelf beschermd door en bij jou. Daarnaast ga ik mijn eigen weg.

Plotseling is het allemaal over. Het is voorbij. Ik zie je nog voor me met een traan op je wang. Waarom? Wat kan ik doen om het ongedaan te maken? Zeggen dat ik van je hou, dat ik niet zonder je kan en wil. Het zal niets aan de situatie veranderen.
Ik wil het uitschreeuwen maar kan het niet. Niet hier, niet met al deze mensen erbij. Mag het wel? Zal ik het gewoon doen? Ja of nee? En dan.….. dan is het te laat. Jij bent weg. Voorgoed!
Iedereen gaat weg en daar sta ik met mijn onuitgesproken gevoel.

In de jaren daarna gebeurt er veel maar mijn gevoel voor jou gaat niet weg en ook het knagende gevoel over het niet uitspreken van mijn liefde voor jou blijft. Maar misschien wel juist daardoor sta ik nu in het leven zoals ik ben. Wil ik er juist daarom voor zorgen dat andere mensen zonder spijt verder kunnen in het leven.

Nu, 26 jaar, later ben ik Amerata uitvaartzorg gestart. Omdat ik anderen wil helpen om het definitieve afscheid van een dierbare zo vorm te geven dat er geen nare gevoelens achterblijven, zoals bij mij na het overlijden van Rien, mijn vader. Daarom staat Amerata voor: Alles Met Empathie, Ruimte, Ambitie, Tijd en Aandacht.
Gelukkig is er veel veranderd in de “uitvaartwereld”. Er wordt niet meer alleen gewerkt naar wens en wil van de uitvaartondernemer. Er mag en kan meer. Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om voor een gebruikelijk afscheid te kiezen. Maar een afscheid dat aansluit op het leven van de overledene als individu of aansluit bij je eigen wensen en ideeën maakt het verwerkingsproces mogelijk een stukje lichter en draaglijker. Volg je gevoel.

Als mij toen verteld was dat ik mijn gevoelens had mogen uitspreken. Dat er ook ruimte en tijd was om mijn verdriet te mogen delen. Had alles er dan anders uitgezien? Geen idee, misschien had ik het op dat moment niet eens gedurfd. Ik was tenslotte pas 20.

Dank je wel voor het lezen van mijn verhaal. Heb je vragen of wil je iets kwijt, kijk dan op www.amerata-uitvaartzorg.nl en stuur een e-mail.

 

Veel liefs,
Evelien Ponse

 

 

Amerata uitvaartzorg
Arnold Spoelplein 60
2553 CE Den Haag
06 4242 5018
info@amerata-uitvaartzorg.nl
www.amerata-uitvaartzorg.nl

Contact Informatie
Adres:
Arnold Spoelplein 60, 2553 CE Den Haag
Telefoon: 06 4242 5018
Website: