Interview Barbara Alma, Alma Uitvaartzorg bv

Barbara Alma

Barbara Alma

Vanuit welke motivatie ben jij zelfstandig uitvaartondernemer geworden? Wat trok jou zo aan om in de uitvaart werkzaam te willen zijn?
Na het overlijden van mijn man, heb ik gezien wat goede uitvaartbegeleiding kan betekenen. In de opbouw van het nieuwe hoofdstuk van mijn leven, besloot ik dat het tijd was voor verandering. Omdat ik altijd eigen bedrijven heb gehad, ben ik toen mijn eigen uitvaartonderneming gestart en ben ik uitvaartbegeleidster geworden. Inmiddels zijn er 2 uitvaartbegeleidsters bijgekomen.

Hoe geef jij de familie het gevoel in de periode van afscheid nemen dat ze er niet alleen voor staan?
Uiteindelijk moet je het proces van rouw alleen doen, maar wij kunnen helpen bij de organisatie van de uitvaart en de dagen ervoor. Als je verdriet hebt is het fijn als er een soort ‘rots in de branding is’ en dat proberen wij te zijn. Overigens proberen we ook na de uitvaart mensen te ondersteunen.

Vind je het belangrijk om nabestaanden actief te betrekken bij de vormgeving van een uitvaart? Kan je daar een voorbeeld van geven?
Wij begeleiden een uitvaart, wij leiden niet! We nemen de nabestaanden mee in het vormgeven van de uitvaart en hoe meer ze zelf doen, hoe beter. Maar het hoeft niet. We proberen wel de scheidslijn aan te brengen dat de nabestaanden alles doen rond de inhoud en wij alles doen rond het regelen.

Waarom is de persoonlijke aandacht die jij als uitvaartverzorger hebt voor de familie zo belangrijk?
Ik denk dat dat heel gewoon is. Als je verdriet hebt, wil je lieve mensen om je heen!

Hoe belangrijk is voor jou de samenwerking met leveranciers van producten en diensten in het hele proces? Kan je daar voorbeelden van geven?
Ik probeer zoveel mogelijk samen te werken met leveranciers die staan voor hun product. Vaak zijn dat de wat kleinere bedrijven, waar de producten met liefde worden gemaakt en de lijnen kort zijn. Aandacht voor details, fijn vinden wat je doet… het straalt allemaal af op de uitvaart en op ons.

Wanneer ben jij tevreden en kan je met een goed gevoel terugkijken op een uitvaart?
Als de nabestaanden zeggen dat ze een hele mooie dag hebben gehad en een fijne week voorafgaand. Daar doen we het voor!

 


 

Alma Uitvaartzorg bv
Oostwalstraat 6
1411RM Naarden

06 53252067
035 6910743
barbara.alma@almauitvaartzorg.nl
www.facebook.com/alma.uitvaartzorg
www.almauitvaartzorg.nl