Dag lieve Suzan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Afgelopen donderdag is Suzan van der Schenk overleden. Onze gedachten gaan uit naar haar gezin & naasten.

Suzan is de ontwerpster van de prachtige Pu-Rest kisten die AkidiA in haar assortiment op zal nemen. In korte tijd hebben wij Suzan leren kennen als een hele goede ontwerper, maar vooral als krachtige vrouw met veel passie voor haar product.

Hans van der Heijden van AkidiA:

‘’Nooit zal ik de dag vergeten dat ik mijn eerste gesprek had met Suzan, klein van stuk, een mutsje op haar hoofd wat verraadde dat ze een chemo was ondergaan. 28 Februari j.l. stond ze voor me met stralende ogen die zelfbewust de wereld in keken, op de uitvaartbeurs te Arnhem. Ze vertelde me dat ze uitbehandeld was en precies wist hoe ze haar begrafenis voor zich zag. Het was een bijzonder gesprek, dat ik me nog goed voor de geest kan halen. Op een gegeven ogenblik zei ze: ‘’Ik heb mijn eigen kist ontworpen.’’ Ik vond dat echt heel bijzonder en ze vroeg me of ze haar ontwerp mocht komen laten zien. Uiteraard zei ik: ’’ja, natuurlijk’’, en gaf haar mijn kaartje. Ik probeerde te informeren naar het materiaal en de vorm, maar Suzan lachte slechts en liet me in verwondering achter. Drie weken later stond ze voor de deur met een personenauto en een boedelbak erachter.

Wij hadden verwacht dat Suzan één kist wilde laten zien, maar in plaats daarvan had ze een hele serie aan ontwerpen bij zich. Suzan bleek meubelontwerpster te zijn en binnenhuis architecte.

Wat ons betreft hadden alle ontwerpen een ‘’wow-factor’’ en vanaf dat moment is de samenwerking in stroomversnelling geraakt. Wij mochten haar ontwerp tot haar erfenis maken en ter verkoop aanbieden via onze verkoopkanalen.

Vandaag kreeg ik te horen dat Suzan overleden is, ’s nachts, vredig in haar slaap.

Je weet dat het gaat gebeuren, maar toch komt het als een schok. Wij zijn van Suzan gaan houden, zelden kom je iemand tegen die zo gedreven is en zo’n positieve invloed hebben op hun omgeving. Suzan zal op natuurbegraafplaats Heidepol begraven worden in een prachtige kist die ze zelf ontworpen heeft. Suzan rust in de zijligging die de basis zijn van haar wonderschone ontwerpen..”

Wij verliezen in Suzan een dierbare samenwerkingspartner, maar vooral een bijzonder mens.

Wij zijn dankbaar dat we Suzan hebben mogen leren kennen.

Rust zacht lieve Suzan.

Anna Speksnijder heeft enige tijd geleden een column geschreven over haar ontmoeting met Suzan, de column is hier terug te lezen.