Attendo uitvaartzorg

  1. Home
  2. »
  3. Attendo uitvaartzorg
Beschrijving:

‘Kies niet pas in het stemhokje’

 

“Als je wat te kiezen hebt; kies dan!” De sympathieke Oegstgeester uitvaartondernemer Wouter de Jonge kan het niet duidelijker stellen. “Het is bij uitvaarten net als bij het proces rondom het kiezen van volksvertegenwoordigers: op basis waarvan kies je? Hoe laat je je informeren? Zien de brochures er misschien mooi uit, maar laat de praktijk iets anders zien?”

 

De Jonge, die nu acht jaar zelfstandig uitvaartondernemer is, weet mensen op een aangename manier aan het denken te zetten over de eindigheid van het leven en hoe ‘de laatste eer’ er uit zou kunnen zien. Ook al is het onderwerp uitvaart geen taboe in veel families, toch blijkt het in de praktijk een thema dat qua overdenking en bespreking maar al te graag ver vooruit blijft geschoven. “Een klein briefje in de agenda met wat laatste wensen, of een mededeling ‘zien jullie maar wat je doet, ik ben er toch niet meer’, volstaat in de praktijk niet, “ legt De Jonge uit. Hij vertelt dat er in ‘de uitvaartweek’ krachten en emoties vrijkomen die onvoorspelbaar zijn en dus heel goed tot verrassingen kunnen leiden. “Je realiseert je te weinig dat als je niets regelt, van tevoren niets kiest, je je eigen familie met lastige dilemma’s kunt opzadelen. En dan kan degene die het hardste of eerste roept, al snel zijn zin krijgen.” De uitvaartondernemer onderstreept dat het voor alle betrokkenen plezierig is om te weten wat de overledene graag wilde.

‘Communiceer je wensen,en leef daarna verder’

“Soms zijn er zelfs twijfels over begraven of cremeren. Maar ook minder grote dilemma’s als de kleur van de kist, of de keuze voor bepaalde liederen kunnen voor onverwachte spanningen zorgen.” “Hier staat tegenover dat wél duidelijk opgeschreven wensen, op moeilijke momenten voor veel rust zorgen. Ook al ben je nu jong en gezond, pak even door, en neem de tijd om na te denken over je uitvaart. Zelf ga ik regelmatig vrijblijvend bij mensen langs voor een gesprek. Het mooie hiervan is dat een stuk voorbereiding voor rust zorgt. Zet de grote lijnen uit, communiceer dat met een geliefde om je heen, leg je wensen in een laadje en leef vrolijk verder. Maak je keuze bij wijze van spreken niet in het stemhokje pas, maar neem ruim daarvoor de tijd om na te denken over je uitvaart. Wij willen daar graag bij helpen.”

Attendo Uitvaartzorg
Lange Voort 3 2343 CA Oegstgeest
071 565 1577
AttendoUitvaartzorg.nl

Wouter de Jonge | Attendo Uitvaartzorg Oegstgeest

Wouter de Jonge | Attendo Uitvaartzorg Oegstgeest

Contact Informatie
Adres:
Lange Voort 3 Oegstgeest, 2343 CA
Telefoon: 071 565 1577
Website: